Sonkás fánk

  • Frissítve: 2019-09-14  

SONKÁS FÁNK, Hozzávalók:

20 dkg sonka vagy főtt tarja,
1 dl tejföl,
30 dkg burgonya,
30 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
1 tojás,
só,
2 dl olaj.
Sonkás fánk elkészítése:
A főtt burgonyát áttörtjük. Összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejbe áztatott élesztővel, egy tojással, sóval, egy evőkanál olajjal és annyi langyos tejjel, hogy kemény tésztát kapjunk.
Jól bedagasztjuk, és meleg helyen állni hagyjuk.
Félujjnyi vastagra nyújtjuk, egyik felére tejföllel kevert darált sonkát halmozunk egyenlő távolságra.
Ráhajtjuk a másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, minden tölteléket középre téve, kiszúrjuk.
Széleit lenyomkodjuk, 15-20 percig pihentetjük, és for ró olajban kisütjük.

<<< meleg tészták

Sonkás burgonya

Sonkás töltött burgonyatekercs