Meleg tészták - Sonkás fánk

  • Frissítve: 2019-09-14  

Meleg tészták

SONKÁS FÁNK, Hozzávalók:
20 dkg sonka vagy főtt tarja,
1 dl tejföl,
30 dkg burgonya,
30 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
1 tojás,
só,
2 dl olaj.
Sonkás fánk elkészítése:
A főtt burgonyát áttörtjük. Összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejbe áztatott élesztővel, egy tojással, sóval, egy evőkanál olajjal és annyi langyos tejjel, hogy kemény tésztát kapjunk.
Jól bedagasztjuk, és meleg helyen állni hagyjuk.
Félujjnyi vastagra nyújtjuk, egyik felére tejföllel kevert darált sonkát halmozunk egyenlő távolságra.
Ráhajtjuk a másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, minden tölteléket középre téve, kiszúrjuk.
Széleit lenyomkodjuk, 15-20 percig pihentetjük, és for ró olajban kisütjük.
<<< meleg tészták

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell
Sonkás rakott zeller
Sonkás rakott karaj
Sonkás rizottó
Sonkás rizs
Sonkás sertéskaraj
Sonkás táska
Sonkás tekercs spárgával
Sonkás vagdalthús
Sonkás sült sertésszelet
Sonkás töltött burgonya
Sonkás töltött burgonyatekercs