Sonkás galuska

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sonkás galuska, Hozzávalók:

25 dkg sonka,
1 fej vöröshagyma,
petrezselyem,
1 zsemle,
1 tojás,
12 dkg liszt,
só,
törött bors,
majoránna,
szerecsendió,
1/2 dl olaj.

Sonkás galuska készítése :

A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát, a finomra vágott zöldpetrezselymet és a fűszereket. Belemorzsoljuk a beáztatott zsemlét, elkeverjük, és beledolgozzuk apránként a lisztet.
Vizes kanállal forrásban levő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.

Sonkás rakott zeller
Sonkás rakott karaj
Sonkás rizottó
Sonkás rizs
Sonkás töltött burgonya
Sonkás töltött burgonyatekercs