Rizses és tészás egytálétel receptek - Sonkás galuska

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sonkás galuska, Hozzávalók:
25 dkg sonka,
1 fej vöröshagyma,
petrezselyem,
1 zsemle,
1 tojás,
12 dkg liszt,
só,
törött bors,
majoránna,
szerecsendió,
1/2 dl olaj.
Sonkás galuska készítése :
A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát, a finomra vágott zöldpetrezselymet és a fűszereket. Belemorzsoljuk a beáztatott zsemlét, elkeverjük, és beledolgozzuk apránként a lisztet.
Vizes kanállal forrásban levő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell
Sonkás rakott zeller
Sonkás rakott karaj
Sonkás rizottó
Sonkás rizs
Sonkás sertéskaraj
Sonkás táska
Sonkás tekercs spárgával
Sonkás vagdalthús
Sonkás sült sertésszelet
Sonkás töltött burgonya
Sonkás töltött burgonyatekercs