Zöldséges étel receptek - Sonkás rakott zeller

  • 2018-11-27

Sonkás rakott zeller, Hozzávalók:
4 zeller,
15 dkg sonka,
2 dkg vaj,
2 dkg liszt,
1 tojássárga,
1 dl tejföl,
5 dkg sajt,
só.
Sonkás rakott zeller elkészítése:
Négy közepes nagyságú zellert meghámozunk, 2-3 cm vastagra szeljük, majd ebből ujjnyi széles csíkokat vágunk. Enyhén sós vízben, amelyhez csipetnyi cukrot is adtunk, puhára főzzük és leszűrjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, ebbe egy réteg zellert terítünk, meghintjük a laskára vágott sonkával, és befedjük a maradék zellerrel.
A vajból a liszttel és 2 dl zellerfőzőlével besamelt főzünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a tojássárgáját meg a tejfölt, a zellerre öntjük, és a sütőben az egészet alaposan átsütjük.
Sütés előtt a tetejét sajttal is meghinthetjük. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell
Sonkás rakott zeller
Sonkás rakott karaj
Sonkás rizottó
Sonkás rizs
Sonkás sertéskaraj
Sonkás táska
Sonkás tekercs spárgával
Sonkás vagdalthús
Sonkás sült sertésszelet
Sonkás töltött burgonya
Sonkás töltött burgonyatekercs