Receptek

Rizses hús

Rizses hús, Hozzávalók:

75 dkg sertéslapocka,
25 dkg rizs,
8 dkg zsír,
6 dkg hagyma,
egy kávéskanál pirospaprika,
egy késhegynyi bors,
egy csomó petrezselyem

Rizses hús elkészítése

A húst pörköltként kell elkészíteni. Amikor félig puha, megsózzuk, és zsírjára lesütjük.
Az előkészített rizst a lesütött húshoz adjuk, kevergetéssel áthevítjük. Fél liter forrásban levő, enyhén sós vízzel felöntjük, átkeverjük, felforraljuk.
Ezután takaréklángon, lefedve, kb. 40 percig kevergetés nélkül pároljuk. Ekkor rászórjuk a törött borsot, villával összekeverjük, megsózzuk - szükség esetén, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Rizses hús