Velencei lasagne elkészítése, Rizses és tésztás egytálétel receptek

Receptek

Rizses és tészás egytálétel receptek - Velencei lasagne

  • Frissítve: 2019-09-14  

Velencei lasagne, Hozzávalók:
10 dkg darált hús,
2 evőkanál olaj,
1 fej hagyma,
1 zeller,
1 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis doboz paradicsompüré,
10 dkg sajt
1 dl tejföl,
1 kis ág rozmaring,
petrezselyem,
só,
bors,
6-8 palacsinta.
Velencei lasagne készítése :
Az olajban nagy lángon megpirítjuk a húst, a reszelt hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt zellert, a reszelt sárgarépát, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután tesszük bele a paradicsompürét, sót, borsot, az elkapart fokhagymát, a rozmaringot, az, apróra vágott petrezselymet, és lefedve, kis lángon, legalább 1 óra hosszat pároljuk.
Addig megsüthetjük a palacsintát, és megreszeljük a sajtot. Lapos kerek tálra (tűzálló) teszünk egy palacsintát, és megkenjük a húsos mártással, meghintjük reszelt sajttal, majd ismét 1 palacsinta következik, és így folytatjuk minden palacsintát megkenve, meghintve, végül az utolsó palacsintát megöntözzük a tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk.

Velencei lasagne