Veronai gombóc egytálétel recept

  • Frissítve: 2019-09-14  

Veronai gombóc, Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg liszt,
3 tojássárgája,
só,
törött bors,
majoránna (vagy oreganó),
10 dkg vaj,
2 kanál paradicsompüré,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt.
Veronai gombóc készítése :
A kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük és burgonyanyomón áttörjük. Elkeverjük a liszttel és tojássárgákkal. Ízésítjük sóval, borssal, majoránnával (vagy ha van oreganóval). Ha összegyúrtuk, diónyi gombócokat formálunk belőle, és bőséges sós vízben megfőzzük. Akkor szedjük ki, ha feljöttek a víz tetejére. Tűzálló tálat kivajazunk, rárakjuk a gombócokat, elterít-
jük rajta a paradicsommal összekevert tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben 15-20 percig sütjük.

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves