Veronai gombóc egytálétel recept
- Frissítve: 2025-07-03
 
 Veronai gombóc, Hozzávalók:
 1 kg burgonya, 
 20 dkg liszt, 
 3 tojássárgája, 
 
só,
 törött bors, 
 majoránna (vagy oreganó), 
 10 dkg vaj, 
 2 kanál 
paradicsompüré, 
 2 dl tejföl, 
 10 dkg reszelt sajt.
  Veronai 
gombóc készítése :
 A kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük 
és burgonyanyomón áttörjük. Elkeverjük a liszttel és tojássárgákkal. Ízésítjük 
sóval, borssal, majoránnával (vagy ha van oreganóval). Ha összegyúrtuk, diónyi 
gombócokat formálunk belőle, és bőséges sós vízben megfőzzük. Akkor szedjük ki, 
ha feljöttek a víz tetejére. Tűzálló tálat kivajazunk, rárakjuk a gombócokat, 
elterít-
 jük rajta a paradicsommal összekevert tejfölt, megszórjuk reszelt 
sajttal, és a sütőben 15-20 percig sütjük. 
 Érdemes kipróbálni
Amerikai 
töltött tojás
Bundás banán 
Dán karfiolleves 
