Firenzei makaroni
- 2019-05-02 Rizses és tészás egytálételek,
Firenzei makaroni, Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
 
30 dkg paraj, 
 2 dkg vaj, 
 2 dkg liszt,
 2 dl tej, 
 só,
 1 dl 
tejföl, 
 10 dkg sonka, 
 10 dkg reszelt sajt.
 Firenzei makaroni készítése :
 A makarónit (vagy spagettit) sós vízben megfőzzük, majd levét alaposan lecsurgatjuk. Közben megfőzzük a parajt, áttörjük vagy megdaráljuk, 
és összekeverjük a lisztből, a vajból és a tejjel főzött besamellel, sóval, meg 
a tejföllel.
 A makaróni felét kizsírozott tűzálló tálba öntjük, ráöntjük a 
spenótos krémet, meghintjük a laskára vágott főtt füstölt hússal vagy sonkával, 
meghintjük 5 dkg reszelt sajttal, és befedjük a maradék főtt tésztával. Tetejére 
még 5 dkg sajtot reszelünk, apró vajdarabkákat szórunk rá, és a sütőben az egészet 
alaposan átsütjük.
 Még ízesebb, ha a parajkrémet törött borssal vagy reszelt 
szerecsendióval is ízesítjük, és a sajt felét füstölt sajtból reszeljük.
Firenzei makaroni
