Rizses és tészás egytálétel receptek - Sonkaropogós

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sonkaropogós, Hozzávalók:
50 dkg sonka,
2 dl tej,
4 dkg vaj,
4 dkg liszt,
2 tojássárgája,
szerecsendió,
törött bors,
15 dkg zsír.
Sonkaropogós készítése :
A főtt sonkát metéltre vagy apróra vágjuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, fölengedjük 2 dl forró tejjel, és sűrűre főzzük. A sonkavagdalékot, a 2 tojássárgáját hozzáadjuk, sóval, borssal. reszelt szerecsendióval ízesítjük, a tűzhelyen összekeverjük, és hidegre tesszük.
Ha kihűlt, tetszés szerint formáljuk, azután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsírban kisütjük. Tálaláskor madeiramártást adunk külön hozzá.

Sonkaropogós