Sonkaropogós
- Frissítve: 2025-07-03
 
Sonkaropogós, Hozzávalók:
50 dkg sonka, 
        2 dl tej, 
        4 dkg vaj, 
        4 dkg liszt,
        2 tojássárgája,
        szerecsendió, 
        törött bors, 
        15 dkg zsír.
         Sonkaropogós készítése :
        A főtt sonkát metéltre vagy apróra vágjuk. A vajból és a lisztből világos 
        rántást készítünk, fölengedjük 2 dl forró tejjel, és sűrűre főzzük. A 
        sonkavagdalékot, a 2 tojássárgáját hozzáadjuk, sóval, borssal. reszelt 
        szerecsendióval ízesítjük, a tűzhelyen összekeverjük, és hidegre tesszük.
        Ha kihűlt, tetszés szerint formáljuk, azután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába 
        forgatjuk, és forró zsírban kisütjük. Tálaláskor madeiramártást adunk 
        külön hozzá.
      
Sonkaropogós
