Rizses és tészás egytálétel receptek - Sonkaropogós

  • 2018-11-27

Sonkaropogós, Hozzávalók:
50 dkg sonka,
2 dl tej,
4 dkg vaj,
4 dkg liszt,
2 tojássárgája,
szerecsendió,
törött bors,
15 dkg zsír.
Sonkaropogós készítése :
A főtt sonkát metéltre vagy apróra vágjuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, fölengedjük 2 dl forró tejjel, és sűrűre főzzük. A sonkavagdalékot, a 2 tojássárgáját hozzáadjuk, sóval, borssal. reszelt szerecsendióval ízesítjük, a tűzhelyen összekeverjük, és hidegre tesszük.
Ha kihűlt, tetszés szerint formáljuk, azután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsírban kisütjük. Tálaláskor madeiramártást adunk külön hozzá. almás karaj , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek karajból készült ételek receptjei

Sonkaropogós