Töltött húsos batyu, Rizses és tésztás egytálétel receptek

Receptek

Rizses és tészás egytálétel receptek - Töltött húsos batyu

  • Frissítve: 2019-09-14  

Töltött húsos batyu, Hozzávalók:
30 dkg sertéssült,
egy evőkanál reszelt hagyma,
30 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 kanál citromlé,
egy kávéskanál paradicsompüré,
2 dl tejföl,
ecet,
2 tojás,
1 mokkáskanál Piros Arany.
Töltött húsos batyu készítése :
A lisztet, margarint, citromlevet, ecetet, tejfölt előző nap összedolgozzuk, és másnapig hűtőszekrényben pihentetjük.
A sült húst ledaráljuk, a vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, majd elkeverjük a paradicsompürével, fűszerekkel, 1 nyers tojással, paprikakrémmel, a tejföllel. A sűrű masszából 1-1 halmot teszünk a vékonyra kinyújtott és téglalap alakúra vágott tésztalapokra. A szeleteket megkenjük tojásfehérjével, és beleforgatjuk. A szeleteket lenyomkodjuk, hogy jól összeragadjanak, tetejét megkenjük tojássárgájával, majd forró sütőben pirosra sütjük.
Jégbehűtött vegyes salátával tálaljuk.