Gyuvecs (szerb étel)

  • Frissítve: 2023-09-02  

Zöldséges ételek , Zöldbabos ételek

GYUVECS (szerb étel), Hozzávalók:
25 dkg burgonya,
20 dkg sárgarépa,
1 középnagyságú zeller,
1 karalábé,
20 dkg zöldbab,
1/2 fej édeskáposzta,
1 fej hagyma,
4 dkg paprika,
4 paradicsom,
1 dl étolaj.
Gyuvecs elkészítése :
A hagymát karikára vágva az olajban halványsárgára pirítjuk.
A burgonyát hasábokra vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra, a karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát, paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk, és a hagymás olajban összevegyítve, nagyon kevés vízzel, félpuhára pároljuk.
Beletesszük a paradicsomot, a tetejét káposztalevéllel letakarjuk.
Forró sütőben, kevergetés nélkül, 20-30 percig sütjük, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhultak, és jól át nem sültek.
Hússal is készíthető, 40 dkg bármilyen húst elkészítünk pörköltnek, és mielőtt sütőbe tesszük, összekeverjük a zöldségekkel.

<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek