Olasz zöldbab

  • Frissítve: 2019-09-14  

Zöldséges ételek , Zöldbabos ételek

Olasz zöldbab, Hozzávalók:

1 kg zöldbab,
1 dl olaj,
4 paradicsom,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
borsikafű,
5 dkg reszelt sajt,
20 dkg füstölt hús.

Olasz zöldbab elkészítése :

A babot megtisztítjuk, megmossuk, kuktába tesszük, és leöntjük 1 dl olajjal. (Nem kell feldarabolni.) Rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot, vöröshagymát, a fokhagymát.

Megsózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kevés borsikafüvet.

Öntünk rá 1 dl vizet is. Az edényt lezárva 25-30 percig pároljuk. Tálba szedjük, és a tetejére reszelt sajtot hintünk.

Gazdagíthatjuk 20 dkg, metéltre vágott füstölt hússal is.