Gazdag vitaminsaláta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Saláták, Zöldbabos ételek

GAZDAG VITAMINSALÁTA, Hozzávalók:

2 db vöröshagyma,
10 dkg tarkabab,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
10 dkg zeller,
25 dkg piroskáposzta,
20 dkg kelbimbó,
20 dkg savanyú káposzta,
15 dkg zöldbab,
10 dkg zöldborsó,
lestyánlevél, borecet, tárkonyecet,
só, bors, cukor, gyömbér.

Gazdag vitaminsaláta készítése :

A piroskáposztát, a vöröshagymát külön-külön vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk.

A tarka vagy nagyszemű futóbabot megfőzzük, a kelbimbót, a zöldbabot, zöldborsót pedig megpároljuk.

(Használhatunk konzervet is.)
Egy-két órai állás után a hagymát és a káposztát kinyomkodjuk, salátaecetbe áztatjuk.

A salátaecethez tegyünk egy kevés borecetet, tárkonyecetet, sót, törött borsot, lestyánlevelet, kevés reszelt gyömbért.

A sárgarépát, zellert, fehérrépát szálasra lereszeljük, majd a többi hozzávalót - zöldbab, zöldborsó, szemesbab - külön-külön áztatjuk a salátaecetbe.

Ha már 1-2 órát savanyodtak, kis tányérra adagoljuk.

Minden anyagból kis halmokat készítünk, melyeket végül meghintünk néhány főtt babszemmel.

Gombasaláta
Görög karfiol
Görög saláta
Halsaláta 1.