Dalmát halszeletek - Hal receptek, Halételek


Frissítve: 2017-10-22

Halételek, Zöldbabos ételek

DALMÁT HALSZELETEK

Hozzávalók:
8 szelet tonhal,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 kanál olaj,
2 zöldpaprika,
3 paradicsom,
25 dkg zöldbab,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyem,
só, törött bors,
1 padlizsán,
1 citrom.
Dalmát halszeletek elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajban világossárgára pirítjuk.
Rátesszük a két kockára vágott zöldpaprikát, a paradicsomokat és a tisztított, feldarabolt szép friss zöldbabot.
Ízesítjük sóval, törött borssal, vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával.
Tehetünk bele egy hámozott, kockára vagdalt padlizsánt is. Lefedjük, és félig puhára pároljuk.
Ezután tűzálló tálra halmozzuk.
Tetejére terítjük a sózott és citromlével ízesített halszeleteket.
Sütőbe tesszük, és kb. fél óráig sütjük.
Tálaláskor minden halszeletre tegyünk egy vékony citromkarikát, és hintsük meg petrezselyemmel.

Dalmát halszeletek

Receptek