Mártogatott mustkolbász

  • Frissítve: 2023-09-02  

Kolbászos ételek

Mártogatott mustkolbász, Hozzávalók:

75 dkg liszt,
2,5 l must,
25 dkg cukor,
kevés fahéj,
szegfűszeg,
10 dkg keményítő,
80 dkg dióbél,
2 tojássárgája.
Mártogatott mustkolbász elkészítése:
A lisztet elkeverjük annyi musttal, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. A cukrot elkeverjük két liter musttal, a két tojássárgájával, a keményítővel, a fahéjjal, szegfűszeggel.
A palacsintatésztát folytonos keverés közben belecsurgatjuk és sűrűre főzzük. A fél dióbeleket vékony spárgára felfűzzük és megmártjuk a sűrű masszában, majd felakasztjuk száradni.
A masszát vízfürdőbe állítjuk, hogy meleg maradjon.
Ha megszáradt, újra megmártjuk és újra megszárítjuk. Ezt a műveletet mindaddig folytatjuk, amíg a füzérek elérik a kolbászvastagságot. Ezután meleg helyen, végleg keményre szárítjuk.

Mártogatott mustkolbász