Debreceni sertésborda

  • Frissítve: 2023-09-02  

Kolbászos ételek,   Karaj receptek

Debreceni sertésborda hozzávalók:

8 szelet sertésborda,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg debreceni kolbász,
1 kg burgonya,
5 dkg zsír,
10 dkg hagyma,
10 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
liszt, só, paprika

Debreceni sertésborda készítése

A hússzeleteket kiverjük, lisztben megforgatjuk, forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük.

Lábosba rakjuk.

A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk, zsírban félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vízzel hígítjuk, és a hússzeletekre öntjük.

Amikor a hús puhulni kezd, rátesszük a felnégyelt burgonyát, a felkarikázott kolbászt, a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, majd az egészet készre pároljuk.