Káposztás karaj

  • 2023-09-03

Káposztás karaj hozzávalók:

8 szelet karaj,
1 dl olaj,
só, bors,
20 dkg darált sertéshús,
6 dkg rizs,
15 dkg füstölt kolbász,
1 kg fejes káposzta,
50 dkg savanyú káposzta,
borsikafű,
2 kanál lecsó,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
3 dl tejföl,
2 kanál liszt

Káposztás karaj készítése

A karaj szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen kisütjük.

A darált sertéshúst egy kevés olajban megpároljuk, összekeverjük 1 kiskanál reszelt hagymával, a főtt rizzsel, az apróra vágott kolbásszal.

megsózzuk, borsozzuk, és a karajszeletekre halmozzuk.

A fejes káposzta nagyobb leveleit 5 percre forró vízbe mártjuk, és minden hússzeletet 1-2 levélbe csomagolunk.

A szalonnát kiolvasztjuk, teszünk rá 2 kanál apróra vágott vöröshagymát, 2 kanál lecsót és a savanyú káposztát.

Ha a káposzta már félig megpuhult, rátesszük a káposzta csomagokat úgy, hogy a lé elfedje.

Ha elkészült, a tejfölben elkeverünk 2 kanál lisztet, és ezzel besűrítjük.