Kolbászos pogácsa

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sós sütemények

KOLBÁSZOS POGÁCSA, Hozzávalók:
50 dkg liszt,
4 dkg élesztő,
3 dl tej,
2 tojás,
só, törött bors,
20 dkg lángolt kolbász,
pirospaprika.
Kolbászos pogácsa elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, öszszegyúrjuk a fél kg liszttel két tojássárgájával.
Sót, borsot és langyos tejet dolgozunk hozzá mindaddig, amíg a tészta közepesen kemény lesz.
Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Deszkán vékonyra nyújtjuk, majd rákenünk 20 dkg finomra darált puha lángolt kolbászt.
Ezután a tésztalapot felcsavarjuk, félbehajtjuk, és ismét kinyújtjuk, most már kétujjnyi vastagra.
Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és zsírozott sütőlemezre rakjuk.
Langyos helyen még 10 percig pihentetjük, majd tojássárgájával vagy paprikás tejjel megkenjük a tetejét.
Közepesen meleg sütőben megsütjük, lehetőleg mindig melegen tálaljuk, mert így ízletesebb.
<<< sós sütemények, szendvicsek
kolbászos pogácsa, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Kolbászos pogácsa