Balkáni töltött hús

BALKÁNI TÖLTÖTT HÚS, Hozzávalók:

1 kg marhahús (stefánia vagy felsál) vagy sertéslapocka,
3 dkg vaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
só, törött bors, pirospaprika,
metélőhagyma,
16 dkg lángolt kolbász,
10 dkg zsemlemorzsa,
petrezselyem,
olaj, szegfűbors.
Balkáni töltött hús készítése :
A vastagra szeletelt hússzeletekbe éles késsel mély zsebet vágunk.
Ebbe a nyílásba sót, borsot, szegfűborsot dörzsölünk.

Az apróra vágott hagymát vajban üvegesre pároljuk, az apróra vágott kolbászt hozzáadjuk.
Ugyancsak hozzákeverjük a zsemlemorzsát, zöldpetrezselymet, metélőhagymát.

A nyílásokat ezzel a masszával töltjük meg, végeit hústűvel megtűzzük, és a szeletek mindkét oldalát roston szép pirosra sütjük.

Balkáni töltött hús