Betyárleves - Levesek

Levesek , Füstölt szalonnás ételek

Betyárleves hozzávalók:
50 dkg marhalábszár,
50 dkg csont,
15 dkg füstölt szalonna,
1/2 fej reszelt hagyma,
1/2 dl olaj,
10 dkg kolbász,
2 dl tejföl,
só, bors,
2 kanál liszt,
1 csomó zöldpetrezselyem,
10 dkg gomba.

A betyárleves elkészítése:
A vöröshagymát üvegesre pároljuk a kisütött, feldarabolt füstölt szalonnán, felöntjük 1 liter vízzel, ebben megfőzzük a húst.
A csontot külön sós vízben főzzük meg, és rászűrjük a húslevesre.
Egy kevés olajban megpároljuk a gombát, megszórjuk petrezselyemmel, fölengedjük egy kevés csontlével, majd a húslevesbe öntjük.
Világos rántással berántjuk, beletesszük a karikákra vágott füstölt kolbászt, és tejföllel elkeverjük.
Bográcsgulyás

<<< Levesek

betyárleves - marhalábszár, csont, füstölt szalonna, reszelt hagyma, olaj, kolbász, tejföl, bors, liszt, petrezselyem, gomba

Betyárleves