Debreceni töltött csülök - Sertéshúsos ételek

  • Frissítve: 2019-09-14

Kolbászos ételek

DEBRECENI TÖLTÖTT CSÜLÖK, Hozzávalók:

2 db csülök,
15 dkg lángolt kolbász,
15 dkg sajt,
só, bors,
1 vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl olaj,
1 dl bor.

Debreceni töltött csülök készítése :

A csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk.
Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal.

A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülkök közepébe, majd összehajtjuk, és kb. eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük.

Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés forró zsiradékban hirtelen szép pirosra sütjük.
Ráöntjük a bort, kevés vizet, melléhelyezzük a kuktaedénybe a hagymát, fokhagymát, és puhára pároljuk.

Amikor már puhulni kezd, kiemeljük a kuktából a csülköket, és sütőben piros- ropogósra, sütjük. Keresztbe szeletelve, forrón tálaljuk.

debreceni töltött csülök, sertéshús receptek karaj, tarja, borda, csülök, dagadó lapocka oldalas, rántott húsok, pecsenyék, sütés, főzés, sertéshúsból készült ételek

Debreceni töltött csülök