Bácskai káposzta recept - Zöldséges ételek

BÁCSKAI KÁPOSZTA Hozzávalók:

70 dkg fejes káposzta,
30 dkg paradicsom,
30 dkg zöldpaprika,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
10 dkg kolozsvári szalonna,
só, bors.

A bácskai káposzta készítése:

A káposzta torzsáját kiszedjük, majd a káposztát ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk.
Sós vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.

Kiolajozott mély tűzálló tálba rakjuk, ráteszünk egy sor karikára vágott paradicsomot, majd erre a csíkokra vágott zöldpaprikát.

Ezután tesszük a tálba a karikákra vágott hagymát. Ízesítjük, leöntjük a tejföllel, beborítjuk a vékony szeletekre vágott és bevagdalt kolozsvári szalonnával, és a sütőben megsütjük.

Bácskai káposzta