Kelkáposzta göngyöleg lengyelesen - Káposztás ételek

Kelkáposzta göngyöleg lengyelesen , Hozzávalók:

25 dkg főtt vagy sült hús, 5 dkg füstölt szalonna,
1/2 dl tejföl,
1 kanál zsemlemorzsa,
2 tojás,
7 szép fehér kellevél,
só,
petrezselyem,
törött bors,
5 dkg sajt.

Kelkáposztagöngyöleg lengyelesen elkészítése :

A húst megdaráljuk a szalonnával együtt, hozzákeverjük a fűszereket, a finomra vágott petrezselymet, a tojások sárgáját és habját.

A kelleveleket leforrázzuk, és egy szalvétára kirakjuk, a tölteléket rákenjük és felcsavarjuk.

A két végét bekötjük, és forrásban levő vízbe helyezve 50 percig főzzük. Hosszúkás tálra tálalva meghintjük reszelt sajttal.

Kelkáposztagöngyöleg lengyelesen