Erdélyi kapros töltött káposzta - Káposztás ételek


Erdélyi kapros töltött káposzta hozzávalók:

70 dkg sertéshús különféle részekből: dagadó, csülök, köröm, lapocka,
kapor,
1 kg savanyú káposzta,
só, bors,
10 dkg füstölt szalonna,
1 füstölt csülök,
15 dkg rizs, 60 dkg darált hús,
1 hagyma,
szemes bors, csombor (borsikafű), kapor, köménymag,
2 dl tejföl,
2 dl fehér bor

A erdélyi kapros töltött káposzta készítése:

A káposzta főzéséhez egy megfelelő fazekat választunk.
Belül beolajozzuk, majd az aljára vékony szalonna szeleteket helyezünk.

A legalsó sorba kb. 25 dkg káposzta kerül. Erre rakjuk a sertéshúsokat, majd ismét káposztát.

A töltelékhez összedolgozzuk a darált húst rizzsel, apróra vágott, megpirított hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, és levelekbe töltve sorba lerakjuk.

Erre ismét káposzta! következik.
Fűszerezzük törött borssal, kaporral, borsikafű vel, törött köménymaggal, leöntjük borral, majd a fazekat jól lezárva, mérsékelt tűzön, lehetőleg sütőben puhára pároljuk.

(Alufóliával például jól le lehet zárni.)
Ha kész, tálra rakjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Erdélyi káposztás libamell
Erdélyi szelet
Erdélyi csorbaleves
Erdélyi leves
Erdélyi paprikasaláta
Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi tokány köleskásával
Erdélyi töltött paprika kapros káposztával
Erdélyi töltött stefánia
Erdélyi töltött kapros káposzta