Brassói rakott káposzta

  • Frissítve: 2023-09-02  

BRASSÓI RAKOTT KÁPOSZTA, Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús,
30 dkg vöröskáposzta,
30 dkg fehérkáposzta,
20 dkg rizs,
15 dkg csirkemáj,
2 dl tejföl,
2 vöröshagyma,
1 kávéskanál pirospaprika, só, bors,
2 tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
1 alma,
ecet, cukor,
3 dkg vaj, olaj.
A brassói rakott káposzta készítése:
A fehér- és piroskáposztát külön-külön legyaluljuk, sós vízzel leforrázzuk.
A hagymát feldaraboljuk, egy kevés olajban üvegesre pároljuk az almával, egy csipet cukorral, egy kevés ecettel és sóval.
Mély tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, aljára egy sor fehérkáposztát rakunk, tejföllel megöntözzük. Erre rátesszük a közben megpárolt rizst pirított csirkemájjal keverve, majd lefedjük vöröskáposztával.
Párolt hagymán pirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 2 egész tojást, és rövid ideig ezzel is pirítjuk.
A vöröskákáposztára rakjuk, majd ismét fehérkáposztát és tejfölt rakunk rá.
Morzsával meghintjük és a sütőben megsütjük.

brassói rakott káposzta, zöldséges receptek, zöldséges ételek, vöröskáposzta, fehérkáposzta, rizs, zsemlemorzsa, csirkemell

Brassói rakott káposzta