Kelkáposzta sajtmártással - Káposztás ételek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Kelkáposzta sajtmártással , Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
6 dl tej,
10 dkg sajt.
Kelkáposzta sajtmártással elkészítése :
A kelkáposztát megtisztítva cikkekre vágjuk. A torzsáját is kivágjuk óvatosan, hogy a levelek együt maradjanak. Sós vízben puhára főzzük, majd szitán lecsöpögtetjük.
A vajból, a lisztből, 4 dkg reszelt sajtból és a tejből mártást készítünk, megsózzuk és borsozzuk. Amikor a mártás felfőtt, 1 csészényit elveszünk belőle, a többibe beletesszük a keldarabokat. Egy kicsit átfőzzük, nem kell sokáig, mert különben a kelkáposzta egészen felissza a mártást.
Tálra téve ráöntjük a félretett mártást, majd a maradék reszelt sajtot a tetejére hintve tálaljuk. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Kelkáposzta sajtmártással