Kelkáposzta sajtmártással - Káposztás ételek

Kelkáposzta sajtmártással , Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
6 dl tej,
10 dkg sajt.

Kelkáposzta sajtmártással elkészítése :

A kelkáposztát megtisztítva cikkekre vágjuk.

A torzsáját is kivágjuk óvatosan, hogy a levelek együt maradjanak. Sós vízben puhára főzzük, majd szitán lecsöpögtetjük.

A vajból, a lisztből, 4 dkg reszelt sajtból és a tejből mártást készítünk, megsózzuk és borsozzuk.

Amikor a mártás felfőtt, 1 csészényit elveszünk belőle, a többibe beletesszük a keldarabokat.

Egy kicsit átfőzzük, nem kell sokáig, mert különben a kelkáposzta egészen felissza a mártást.

Tálra téve ráöntjük a félretett mártást, majd a maradék reszelt sajtot a tetejére hintve tálaljuk.

Kelkáposzta sajtmártással