Káposztás kalács - Káposztás ételek, Sós sütemények

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sós sütemények

KÁPOSZTÁS KALÁCS, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
4 dkg zsír,
2 dl tejföl,
1 kg káposzta,
só, zsír, cukor.
Káposztás kalács elkészítése:
A káposztát megreszeljük, gyengén megsózzuk, és 10 percig pihentetjük.
Két dkg zsíron 1 kávéskanál cukrot megpirítunk, a káposztát kicsavarva beletesszük, és puhára pároljuk.
A lisztből az élesztővel, a zsírral és a tejföllel kalácstésztát készítünk, beledolgozzuk a kihűtött káposztát.
Kikent tepsiben meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
A tetejét megkenjük tejföllel, előmelegített sütőben, takaréklángon sütjük 25 percig.
<<< sós sütemények, szendvicsek