Padlizsán paradicsommal és sajttal

  • Frissítve: 2023-09-02  

PADLIZSÁN PARADICSOMMAL ÉS SAJTTAL, Hozzávalók:
4 padlizsán hosszában kb. 1 cm-es korongokra vágva,
só, egy kevés liszt, bors,
6 evőkanál olaj,
2 fej hagyma finomra vágva,
2 gerezd fokhagyma szétnyomva,
1 mokkáskanál bazsalikom,
1 kanál paradicsompüré,
25 dkg kemény sajt reszelve,
1 evőkanál petrezselyem.
Padlizsán paradicsommal és sajttal elkészítése :
A padlizsánkorongokat gyengén megsózzuk, egy lapos tálba tesszük, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk, majd a kissé keserű levét leöntjük.
A tojásgyümölcsöt lisztbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.
Megmaradt olajában megpirítjuk a hagymát, fokhagymával és bazsalikommal elkeverjük, paradicsomot adunk hozzá, és 2-3 percig forraljuk.
Ezt a paradicsommártást egy tűzálló edénybe helyezzük, belerakjuk a kisült padlizsánkorongokat, meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben 15 percig sütjük.
Petrezselyemmel megszórjuk, és burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.

Padlizsán paradicsommal és sajttal