Zöldséges étel receptek - Pirított paradicsom fokhagymás gombával

  • 2018-11-27

Pirított paradicsom fokhagymás gombával, Hozzávalók:
30 dkg friss paradicsom (apró, kemény húsú),
25 dkg gomba,
6 dkg zsír,
só,
törött bors,
hagyma,
fokhagyma,
petrezselyem.
Pirított paradicsom fokhagymás gombával elkészítése:
Serpenyőben a zsírt felhevítjük, és egy kis fej apróra vágott hagymát félig megpirítunk benne. Rátesszük a jól megmosott és kisebb cikkekre vágott gombát, és nagy lángon, állandó keverés mellett, 2-3 percig pirítju.
Ezután beletesszük a 2 gerezd szétzúzott, apróra vágott fokhagymát, és elkeverjük benne. Végül beletesszük a jól megmosott és cikkekre vágott friss paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és nagy lángon, állandóan rázogatva és keverve, néhány percig együtt pirítjuk.
Azonnal forrón tálaljuk önálló fogásként vagy sültek, frissensültek mellé köretnek. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Pirított paradicsom fokhagymás gombával