Kelbimbó krémmártással, sült virslivel

KELBIMBÓ KRÉMMÁRTÁSSAL, SÜLT VIRSLIVEL, Hozzávalók:

50 dkg mirelit kelbimbó,
50 dkg burgonya,
3 tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
5 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
só, köménymag,
1 kanál liszt,
5 dkg füstölt szalonna,
50 dkg virsli.
Kelbimbó krémmártással, sült virslivel elkészítése :

A kelbimbót enyhén sós, köménymagos vízben (vagy gőzben) puhára főzzük.
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, kivajazott tűzálló tálba rakjuk gyengén sózva.
Erre a főtt burgonyaalapra halmozzuk a megpuhult kelbimbót.

A tojássárgákat elkeverjük egy kanál liszttel, a tejföllel, a reszelt sajttal, gyengén megsózzuk, hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot, és az egészet a kelbimbóra öntjük.
Megszórjuk vajban pirított zsemlemorzsával, és a sütőben szép pirosra, illetve rózsaszínűre sütjük.
Ugyanabban az edényben tálaljuk.

A virsliket csavarmenetszerűen bevágjuk, és a vágásba egy-egy spárga vékonyságúra vágott szalonnacsíkot tekerünk.
A szalonnacsík végét fogpiszkálóval rögzítjük.
Forró sütőben vagy serpenyőben addig sütjük, míg a szalonnacsík meg nem pirult. Feltétnek adjuk a kelbimbóhoz.

<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek