Zöldséges étel receptek - Kelbimbó krémmártással, sült virslivel

  • Frissítve: 2019-09-14  

KELBIMBÓ KRÉMMÁRTÁSSAL, SÜLT VIRSLIVEL, Hozzávalók:
50 dkg mirelit kelbimbó,
50 dkg burgonya,
3 tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
5 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
só, köménymag,
1 kanál liszt,
5 dkg füstölt szalonna,
50 dkg virsli.
Kelbimbó krémmártással, sült virslivel elkészítése :
A kelbimbót enyhén sós, köménymagos vízben (vagy gőzben) puhára főzzük.
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, kivajazott tűzálló tálba rakjuk gyengén sózva.
Erre a főtt burgonyaalapra halmozzuk a megpuhult kelbimbót.
A tojássárgákat elkeverjük egy kanál liszttel, a tejföllel, a reszelt sajttal, gyengén megsózzuk, hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot, és az egészet a kelbimbóra öntjük.
Megszórjuk vajban pirított zsemlemorzsával, és a sütőben szép pirosra, illetve rózsaszínűre sütjük.
Ugyanabban az edényben tálaljuk.
A virsliket csavarmenetszerűen bevágjuk, és a vágásba egy-egy spárga vékonyságúra vágott szalonnacsíkot tekerünk.
A szalonnacsík végét fogpiszkálóval rögzítjük.
Forró sütőben vagy serpenyőben addig sütjük, míg a szalonnacsík meg nem pirult. Feltétnek adjuk a kelbimbóhoz. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

kelbimbó krémmártással, sült virslivel, zöldséges receptek, zöldséges ételek, szalonna, főtt burgonya, trapista sajt, zöldhagyma, főzelék,

Kelbimbó krémmártással, sült virslivel