Marhahúsból készült ételek - Töltött marhahús

Töltött marhahús, Hozzávalók:

1 kg marhahús (stefánia vagy fehérpecsenye),
5 dkg füstölt szalonna,
5 dkg rizs,
1 tojás,
1 kanál reszelt hagyma,
25 dkg sertéshús darálva,
1 dl olaj,
2 dl bor,
1 fej vöröshagyma,
só,
bors,
bazsalikom,
kakukkfű.
Töltött marhahús készítése :
A húst hegyes, éles késsel középen felszúrjuk úgy, hogy a tölteléknek helye legyen. A rizst félig megpároljuk, és összekeverjük a darált hússal, a tojással, egy kanál üvegesre párolt vöröshagymával, sóval, borssal. Megtöltjük vele az előkészített húst, és a nyílást hústűvel lezárjuk. Forró olajban hirtelen minden oldalát rózsaszínűre sütjük, majd félretesszük.
A zsírban megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, a hagymát. Visszatesszük a hústekercset, felöntjük borral, hozzátesszük a többi fűszert is, és fedő alatt puhára pároljuk.