Iszákos pörkölt - Marhahúsos ételek

ISZÁKOS PÖRKÖLT, Hozzávalók:
80 dkg marhahús (lábszár),
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
2 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 mokkáskanál kakukkfű,
borsikafű, illetve bazsalikom, izsóp,
2 babérlevél,
7 dl vörös bor,
só, törött bors,
1 dl olaj,
1 kiskanál pirospaprika.
Iszákos pörkölt készítése :
A kockákra vágott szalonnát az olajban kiolvasztjuk, megpároljuk benne a kockákra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával.
Ezen megforgatjuk a feldarabolt marhahúst, rátesszük a zúzott fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát (télen lecsóval pótoljuk), kakukkfüvet, bazsalikomot, ot, babérlevelet, majd annyi vörös bort öntünk rá, amennyi ellepi, megsózzuk, megborsozzuk.
Fedő alatt, takaréklángon, addig pároljuk, amíg a hús jól meg nem puhult.
A párolgó lét mindig vörös borral pótoljuk. Rövid lével tálaljuk.
iszákos pörkölt, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Iszákos pörkölt