Hagymatokány - Zöldséges ételek

  • 2018-11-27

Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma (apró szemű),
10 dkg szalonna,
1 evőkanál pirospaprika,
2 kanál paradicsomlé vagy hígított paradicsompüré,
lecsó,
2 dl tejföl.
Hagymatokány elkészítése :
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és fedő alatt megpirítunk benne egy fej reszelt hagymát.
Megszórjuk paprikával, belerakjuk a tisztított, apró szemű hagymát, öntünk alá vizet, a paradicsomot, lecsót (nyáron sózott paprikát), és üvegesre pároljuk.
Tálaláskor megtejfölözzük, és galuskával körítve adjuk asztalra. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételekhagymatokány, zöldséges receptek, zöldséges ételek, szalonna, főtt burgonya, trapista sajt, zöldhagyma

Hagymatokány