Kemencés burgonya

  • Frissítve: 2023-09-02  

KEMENCÉS BURGONYA, Hozzávalók:

8 db nagyobb burgonya,
5 dkg vaj,
só, köménymag,
25 dkg krémtúró,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 csokor metélőhagyma,
2 gerezd fokhagyma.

Kemencés burgonya elkészítése :

A burgonyákat folyó vízben, kefével nagyon alaposan megmossuk, és hosszában kettévágjuk.

Vágott oldalukkal felfelé tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük vajjal, megsózzuk, és szórunk rá egy kevés köménymagot, majd kb. 45-50 percig sütjük.

Közben a petrezselymet, a metélőhagymát jó apróra vagdaljuk, elkeverjük a krémtúróval, néhány evőkanál olvasztott vajjal, a zúzott fokhagymával és sóval.

Lehűtve adjuk a burgonya mellé. Nagyon ízletes, vitamindús és olcsó vacsora.

Burgonyás ételek

Bajor burgonyakrémleves
Burgonyaleves