Spanyol bab

  • Frissítve: 2019-09-14  

SPANYOL BAB, Hozzávalók:

30 dkg tarkabab,
2 evőkanál olaj.
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál pirospaprika,
, , só,
3 ,
2 dl fehér bor,
30 dkg főtt sonka vagy tarja

Spanyol bab elkészítése :

A babot tisztítás, válogatás után egy éjszakán át vízben áztatjuk.

Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, a bab áztatóvizével felöntjük, és beletesszük a babot.

Egy csipet kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítjük, megsózzuk, és fedő alatt félig megpároljuk.

Ráöntjük a bort, beletesszük a karikákra vágott répát, és puhára pároljuk.
Végül beletesszük a kockákra vágott füstölt tarját, s rövid lére pároljuk (fedő nélkül).

Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Spanyol bab
Spanyol csirke
Spanyol csirke más módon
Spanyol omlett
Spanyol saláta
Spanyol spagetti
Spanyol töltött káposzta
Spanyol zöldbab