Teleki káposzta

Teleki káposzta, Hozzávalók:

40 dkg sertésborda,
1 kg savanyú káposzta,
15 dkg kolozsvári szalonna,
20 dkg füstölt hús,
20 dkg lángolt kolbász,
10 dkg rizs,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
só, bors,
1 csomó kapor,
borsikafű,
1 dl olaj,
1 kanál liszt.

Teleki káposzta elkészítése:

A káposztát feltesszük főni a szalonnával, füstölt hússal és az apróra vágott hagymával.

Annyi vizet tegyünk csak rá, amennyi éppen ellepi.

A rizst egy kevés vajban megpirítjuk.

A sertésbordát megsózzuk, és a kolbásszal együtt 4-4 darabba vágjuk.

A bordákat és a kolbászt forró olajban hirtelen megsütjük.

A megpuhult szalonnát és füstölt húst kivesszük a káposztából.

A káposztát liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, beletesszük a rizst, és nagy lángon forraljuk 30 percen át, hogy a rizs megpuhuljon.

Tálaláskora káposztát tűzálló tál közepére halmozzuk, ráhelyezzük a fölszeletelt húsokat, pecsenyezsírral meglocsoljuk, és a sütőben jól átforrósítjuk.

Teleki káposzta