Töltött saláta elkészítése, Zöldséges étel receptek

Töltött saláta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Töltött saláta, Hozzávalók:

4 szép fej saláta,
30 dkg darált hús,
5 dkg rizs,
1 tojás,
10-15 dkg zsír,
2 dl tejföl,
kapor,
3 dkg liszt,
bors,
só,
cukor.
Töltött saláta elkészítése:
A megmosott salátát szitán lecsöpögtetjük. A húsból, a félig párolt rizsből tölteléket készítünk. A levelek közeit megtöltjük, cérnával összekötjük. Forró zsírban hirtelen átsütjük, azután annyi vizet, esetleg csontlevet öntünk alá, amennyi félig ellepi, teszünk bele apróra vágott kaprot, jól megpároljuk. Ha puha, 3 dkg zsírból és a lisztből rántást készítünk, és berántjuk vele, teszünk bele egy kevés ecetet és egy kevés cukrot, sót. Ha simára főtt a leve, a salátákat négyfelé vágva mély tálba helyezzük, a levébe tejfölt keverünk, és ráöntjük.

Töltött saláta