Húsos padlizsán

  • Frissítve: 2019-09-14  

HÚSOS PADLIZSÁN, Hozzávalók:
70 dkg padlizsán,
60 dkg kolbászhús,
só, bors,
30 dkg hagyma,
5 dkg paradicsompüré,
liszt, olaj.
Húsos padlizsán elkészítése :
A meghámozott padlizsánokat vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és állni hagyjuk.
Lisztbe forgatva pirosra sütjük, majd tepsibe szétrakjuk a szeletek felét.
Rákenjük a kolbászhúst, és átsütjük.
Mikor a hús megsült, rárakjuk a többi padlizsánt is, és paradicsommártással leöntve még egyszer átsütjük.
Tálaláskor bő zsírban sült, vékonyra szeletelt hagymát adunk hozzá.

húsos padlizsán, zöldséges receptek, zöldséges ételek, szalonna, főtt burgonya, trapista sajt, zöldhagyma

Húsos padlizsán