Paraj labdacsok

  • Frissítve: 2019-09-14  

Paraj labdacsok, Hozzávalók:

50 dkg parajkrém,
10 dkg zsemlemorzsa,
3 tojás,
2 dl olaj,
fokhagyma,
só,
törött bors.

Parajlabdacsok elkészítése :

A teljesen fölengedett paraj levét csurgatjuk, megsózzuk, és elkeverjük a parajjal, 2-3 evőkanál morzsával, beletesszük a 3 tojássárgáját, a fűszerekkel is elkeverjük, majd villával óvatosan hozzávegyítjük a tojások felvert kemény habját.

Szükség szerint még adunk hozzá morzsát, hogy tejbegríz sűrűségű legyen.

Evőkanálnyi mennyiségeket teszünk a serpenyőbe, forró olajba.

Mindkét oldalán világos barnás színt fog kapni.

Kisebb lángon még néhány percig sütjük (megduzzadnak, s nehogy a közepük nyers maradjon, villával megszurkáljuk).

Azonnal kisütés után tálaljuk, mert 10-15 perc múlva összeesnek.

Parajlabdacsok