Receptek

Paraj labdacsok

  • Frissítve: 2019-09-14  

Paraj labdacsok, Hozzávalók:

50 dkg parajkrém,
10 dkg zsemlemorzsa,
3 tojás,
2 dl olaj,
fokhagyma,
só,
törött bors.
Parajlabdacsok elkészítése :
A teljesen fölengedett paraj levét csurgatjuk, megsózzuk, és elkeverjük a parajjal, 2-3 evőkanál morzsával, beletesszük a 3 tojássárgáját, a fűszerekkel is elkeverjük, majd villával óvatosan hozzávegyítjük a tojások felvert kemény habját. Szükség szerint még adunk hozzá morzsát, hogy tejbegríz sűrűségű legyen. Evőkanálnyi mennyiségeket teszünk a serpenyőbe, forró olajba. Mindkét oldalán világos barnás színt fog kapni. Kisebb lángon még néhány percig sütjük (megduzzadnak, s nehogy a közepük nyers maradjon, villával megszurkáljuk).
Azonnal kisütés után tálaljuk, mert 10-15 perc múlva összeesnek.

<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Parajlabdacsok