Receptek

Zöldséges étel receptek - Tökfőzelék

  • Frissítve: 2019-09-14  

Zöldséges ételek , Kapros ételek

Tökfőzelék, Hozzávalók:
1,2 kg gyalult tök,
5 dkg zsír,
8 dkg liszt,
2 dkg hagyma,
1/2 kávéskanál pirospaprika,
1 evőkanál vágott kapor,
1-2 evőkanál ecet,
2 dl tejföl,
3 dkg só,
esetleg egy kevés cukor.
Tökfőzelék elkészítése:
Világos rózsaszínű rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól megpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, hozzáadjuk a paprikát, azzal is jól elkeverjük. A rántást akkora lábasban készítsük, amibe a tök is belefér. Az elkészült rántásba lesózás nélkül belekeverjük a tököt, melyet előzőleg 1 kávéskanál ecettel megpermeteztünk. A rántásban mérsékelt lángon, állandó keveréssel, jól megpároljuk a tököt, megsózzuk. Most adjuk hozzá a cukrot is.
A kész főzelékbe belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk és tálaljuk.
Többnyire sertéshúshoz adjuk. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Burgonya főzelék
Édeskáposzta főzelék
Finomfőzelék
Karalábé főzelék
Kelkáposzta főzelék
Rakott zöldfőzelék
Sólet
Sóskafőzelék
Spárgafőzelék
Tökfőzelék
Vegyes főzelék
Zöldborsó főzelék