Zöldséges étel receptek - Töltött karfiol

  • Frissítve: 2019-09-14  

Töltött karfiol, Hozzávalók:
1 kg karfiol,
15 dkg füstölt tarja,
1 dl tejföl,
5 dkg sajt,
vaj;
mártáshoz:
2 dkg vaj,
2 dkg liszt,
4 dl tej,
1 tojássárga,
1 dl tejföl,
só.
Töltött karfiol elkészítése:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, szitán lecsurgatjuk. A füstölt tarját megdaráljuk, tejföllel ízesítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, a karfiolt kettévágjuk, egy kicsit megsózzuk, a tejfölös sonkával megtöltjük, s a tálba helyezzük. Meghintjük a reszelt sajttal, s a következő mártással öntjük le: a vajat, a lisztet és a tejet felforraljuk. A tojássárgáját a tejföllel elkeverve hozzáöntjük, gyengén megsózzuk.
A mártással leöntött karfiolt a forró sütőben pirosra sütjük. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek