Karfiol tekercs
- Frissítve: 2025-07-03 Zöldséges ételek
KARFIOLTEKERCS, Hozzávalók:
5 dkg zsír, 
8 dkg liszt, 
5 dl tejből készült fehérmártás, 
3 tojás;
töltelék: 
50 dkg karfiol, 
2 dl tejföl, 
3 dkg reszelt sajt, 
5 dkg darált sonka.
Karfiol tekercs elkészítése :
Elkészítjük a fehérmártást, ha félig kihűlt elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a tojások kemény habját.
Jól megzsírozott, lisztezett sütőlemezen 1/2 cm vastagságban 
elkenjük, és forró sütőben 10-15 percig sütjük. 
Nedves szalvétára borítjuk, 
és felcsavarjuk vagy azonnal töltjük.
Töltelék:
a karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, összekeverjük az apróra vágott sonkával, a tejföllel, és ezzel a lapot 1/2 részéig megtöltjük, és mint a piskótatekercset összetekerjük.
Néhány percre a sütőbe tesszük, hogy a töltelék jól átforrósodjék. 
Hosszúkás tálra helyezzük, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk 
egy dl tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.
