Hússal töltött padlizsán

  • Frissítve: 2023-09-02  

Hússal töltött padlizsán , Hozzávalók:
4 padlizsán,
25 dkg darált hús,
2 fej hagyma,
20 dkg paradicsom,
só,
bors,
olaj,
1-2 dl húsleves.
Hússal töltött padlizsán készítése:
A padlizsánt meghámozzuk, kettévágjuk, és a közepét, a lágy részét kikaparjuk. A hagymát apróra vágjuk, és olajban megpároljuk. Hozzátesszük a húst, 1-2 apróra vágott paradicsomot, megpirítjuk, hozzáadjuk a padlizsán belét, fűszerezzük, és puhára pároljuk. A kivájt padlizsánt megtöltjük a keverékkel. Tűzálló tálra rakjuk, öntünk alá egy kevés olajat, 1-2 dl húslevest, és a sütőben megsütjük. A többi paradicsomot fölszeleteljük, a padlizsánra tesszük, és még néhány percig pirítjuk.

bácskai káposzta, zöldséges receptek, zöldséges ételek, fejes káposzta, paradicsom, kolozsvári szalonna

Hússal töltött padlizsán