Húsosfazék

HÚSOSFAZÉK, Hozzávalók:

25 dkg marhahús,
20 dkg kolozsvári szalonna,
30 dkg kelkáposzta,
30 dkg vegyes zöldség,
1 fej vöröshagyma,
1/2 zeller,
20 dkg tarkabab,
1 paradicsom (vagy püré),
1 sertéscsülök vagy köröm,
1/2 dl olaj,
só, bors, 1 gerezd fokhagyma,
petrezselyem.

Húsosfazék elkészítése :

A fölszeletelt zöldségféléket az egy kevés olajban megfuttatott hagymán rövid ideig pirítjuk.

Az áztatott babot 1 liter vízbe feltesszük főni, majd beletesszük a szalonnát és a húsokat.

Ha már kezd puhulni, összekeverjük a zöldségekkel és újabb 20 perc után a rizzsel.

Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.

Kiszedjük a húsokat, kicsontozzuk, kockára vágjuk, és visszatesszük.

Zúzott fokhagymával és 2 kanál petrezselyemmel ízesítve tálaljuk.

Húsosfazék, Zöldséges étel receptek marhahús kolozsvári szalonna sertéscsülök