Paraj pogácsa burgonyapürével

  • Frissítve: 2023-09-02  

Parajpogácsa burgonyapürével, Hozzávalók:

50 dkg mirelit parajkrém,
2 tojás,
só,
fokhagyma,
1 dl tej, bors,
1 dl olaj,
5 tojás,
1 kg burgonyapüré,
2 zsemle.

Parajpogácsa burgonyapürével elkészítése :

A tejbe áztatott zsemléket megdaráljuk, vagy kézzel jól eldolgozzuk, beletesszük a parajkrémet, a tojásokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük.

Pogácsákat formálunk belőle, és egy kevés zsírban kis lángon kisütjük.

Tálaláskor egy-egy tükörtojást teszünk a tetejére, és a megmelegített, tejjel vagy vajjal dúsított burgonyapürével tálaljuk.

Parajpogácsa burgonyapürével