Zöldséges étel receptek - Töltött hagyma 2.

  • Frissítve: 2019-09-14  

Töltött hagyma 2., Hozzávalók:

8 közepes nagyságú hagyma,
40 dkg sovány sertéshús,
10 dkg zsír,
só,
bors,
petrezselyem,
15 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl.

Töltött hagyma 2. elkészítése:

A megtisztított hagymák tetejét levágjuk, közepüket kiskanállal kikaparjuk.

Sós vízben megfőzzük a hagymákat, vigyázva, hogy szét ne essenek.

A kis kockákra vágott húsból az apróra szelt hulladékhagymával pörköltet készítünk rövid lével.

Megdaráljuk, és a főzőléből kiemelt, leszárított hagymákba töltjük.

A töltött hagymákat kizsírozott tűzálló tálba rakjuk.

Tetejükre vékony szelet szalonnát helyezünk, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk petrezselyemmel, és a sütőben jól átsütjük.

Sós burgonyát adunk hozzá.

Töltött hagyma 2.