Receptek

Karalábé saláta

KARALÁBÉSALÁTA, Hozzávalók:
5 fiatal, gyenge karalábé,
1 citrom,
egy fél tubus majonéz,
2 dl kefir,
2 evőkanál ketchup,
só, cukor,
1 csomó petrezselyem,
,
pirospaprika, só, törött bors,
1 fej saláta.
Karalábésaláta készítése :
A karalábét meghámozzuk, megreszeljük, és citromlével meglocsoljuk.
Egy fél tubus majonézt elkeverünk a kefirre, egy kevés sóval, cukorral, ketchuppal, az apróra vágott petrezselyemmel, egy kevés bazsalikommal, pirospaprikával, sóval, törött borssal.
Összekeverjük a karalábéval, szükség esetén még adunk hozzá citromlevet.
A salátástálat kibéleljük levelére szedett, friss salátával, s ebben tálaljuk.

karalábésaláta, vadételek, leves

Karalábésaláta