Karalábé saláta

KARALÁBÉSALÁTA, Hozzávalók:

5 fiatal, gyenge karalábé,
1 citrom,
egy fél tubus majonéz,
2 dl kefir,
2 evőkanál ketchup,
só, cukor,
1 csomó petrezselyem,
,
pirospaprika, só, törött bors,
1 fej saláta.

Karalábésaláta készítése :

A karalábét meghámozzuk, megreszeljük, és citromlével meglocsoljuk.

Egy fél tubus majonézt elkeverünk a kefirre, egy kevés sóval, cukorral, ketchuppal, az apróra vágott petrezselyemmel, egy kevés bazsalikommal, pirospaprikával, sóval, törött borssal.

Összekeverjük a karalábéval, szükség esetén még adunk hozzá citromlevet.

A salátástálat kibéleljük levelére szedett, friss salátával, s ebben tálaljuk.

Karalábésaláta