Saláták, Saláta receptek - Ukrán céklasaláta

  • 2018-11-27

Saláta receptek

Ukrán céklasaláta, Hozzávalók:
60 dkg cékla,
só,
ecet,
cukor,
2 dl tejföl,
1 kiskanál mustár,
1 doboz ecetes torma,
dió.
Ukrán céklasaláta készítése :
A meghámozott céklát sós vízben megfőzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni. A levet egy csipet cukorral, ecettel ízesítjük. A céklákat, ha kihűltek, ceruzavastagságú rudacskákra vágjuk, elkeverjük a tejföllel, a mustárral, az ecetes tormával.
A tetejét vagdalt dióval hintjük meg, és jól lehűtve tálaljuk.
alma-zeller saláta, saláták, saláta receptek, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Ukrán céklasaláta