Receptek

Fokhagymás fejes saláta

Fokhagymás fejes saláta, Hozzávalók:
saláta,
ecete sós-cukros lé,
1/2 dl olaj,
só,
bors,
mustár,
citrom,
tejföl.
Fokhagymás fejes saláta készítése :
A salátafejeket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és ecetes, sós-cukros lébe tesszük néhány percre. 5 gerezd fokhagymát pépesre zúzunk, fél dl olajjal, sóval, törött borssal, mustárral, 1 kiskanál citromlével és 2 dl tejföllel elkeverjük. A salátaleveleket ujjnyi széles metéltre vagdaljuk, és elkeverjük a mártással. Lehetőleg frissen, a készítés után fogyasszuk.

Fokhagymás csuka
Fokhagymás dagadó
Fokhagymás fejessaláta
Fokhagymás patiszon
Fokhagymás ponty
Fokhagymás tojás