Fokhagymás tojás (orosz recept) - Tojásos ételek

Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 10 dkg vaj vagy Rama
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • mustár

A fokhagymás tojás készítése:
Kemény tojásokat főzünk, majd félbevágjuk.
Közben a vajat vagy Ramát megolvasztjuk, és a tört fokhagymával ízesítjük.
A fél tojások sárgáját óvatosan, egy darabban kiemeljük, a fehérjék üregébe 1-1 mokkáskanál olvasztott vajat öntünk, és a fél sárgákat egy darabban visszatesszük.
A maradék vajjal kikenünk egy lapos tűzálló tálat, vágott felükkel lefelé belefektetjük a fél tojásokat, és tetejüket a vaj maradékával megkenve, a sütőben csak átmelegítjük, de nem sütjük.
A fokhagymás tojás hidegen is kitűnő, ekkor a maradék vajat 2 dl tejföllel és egy púpos evőkanál mustárral összekeverjük, ráöntjük, s jól lehűtve tálaljuk.

    Gombás omlett     Gombával töltött tojás     Gyors omlett     Ham and eggs     Kaszinótojás     Koppenhágai omlett     Különleges omlett