Halételek, hal receptek - Fokhagymás ponty


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

FOKHAGYMÁS PONTY

Hozzávalók:
1 ponty (kb. 1,2 kg-os),
10 dkg margarin,
5 gerezd fokhagyma,
2 szál zellerzöld,
1 csokor petrezselyem,
só, bors,
egy fél citrom leve,
egy késhegynyi pirospaprika,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
1 kanál liszt.
A fokhagymás ponty készítése:
A halat megtisztítjuk, fejét levágjuk, gerincére merőlegesen, mindkét oldalán, éles késsel bevagdaljuk.
A margarint elkeverjük a 3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zellerzölddel, a petrezselyemmel, sóval, törött borssal és a citromlével.
A hal törzsén vágott nyílásokba tömködjük.
Tűzálló tálra állítjuk, tetejét paprikás liszttel meghintjük.
Néhány darabkra vajat teszünk rá, és forró sütőben 30 percig sütjük.
Két gerezd törött fokhagymát elkeverünk 2 dl tejföllel, a halra öntjük, és még 10 percig sütjük. Főtt burgonyát adjunk hozzá.
fokhagymás ponty, halételek, hal receptek, ponty, fokhagyma, citrom leve, tejföl

Fokhagymás csuka
Fokhagymás dagadó
Fokhagymás fejessaláta
Fokhagymás patiszon
Fokhagymás ponty
Fokhagymás tojás

Halfajok
Fogas

Receptek