Fokhagymás ponty

  • Frissítve: 2019-09-14  

Halételek

FOKHAGYMÁS PONTY, Hozzávalók:

1 ponty (kb. 1,2 kg-os),
10 dkg margarin,
5 gerezd fokhagyma,
2 szál zellerzöld,
1 csokor petrezselyem,
só, bors,
egy fél citrom leve,
egy késhegynyi pirospaprika,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
1 kanál liszt.

A fokhagymás ponty készítése:

A halat megtisztítjuk, fejét levágjuk, gerincére merőlegesen, mindkét oldalán, éles késsel bevagdaljuk.

A margarint elkeverjük a 3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zellerzölddel, a petrezselyemmel, sóval, törött borssal és a citromlével.

A hal törzsén vágott nyílásokba tömködjük.

Tűzálló tálra állítjuk, tetejét paprikás liszttel meghintjük.

Néhány darabkra vajat teszünk rá, és forró sütőben 30 percig sütjük.

Két gerezd törött fokhagymát elkeverünk 2 dl tejföllel, a halra öntjük, és még 10 percig sütjük.

Főtt burgonyát adjunk hozzá.

Fokhagymás csuka
Fokhagymás dagadó
Fokhagymás fejessaláta
Fokhagymás patiszon
Fokhagymás ponty
Fokhagymás tojás